Onze merken

De kledingstukken van deze kwaliteitsvolle Scandinavische kinderkledij zijn vervaardigd uit bio-katoen en dragen het oeko-tex label.

SMAFOLK

Smafolk, Deens voor “Klein volk” is een retro kinderkledingmerk uit Denemarken, gestart in 2005. In Denemarken is Smafolk heel populair en het begint nu ook België te veroveren. Smafolk maakt mooie en kleurrijke kinderkleding en badkleding geïnspireerd op de jaren ’70 en is bekend om hun leuke prints (van appels, uilen, bloemen, dieren enz).

De kinderkleding van Smafolk is van een bijzonder goede kwaliteit en blijft mooi, ook na vaak wassen. Het merendeel van de collectie bezit het label Okotex100. Dit certificaat duidt erop dat er bij de productie van de kleding geen schadelijke stoffen werden gebruikt. De kleding valt meestal ruim, let hier dus op bij de maatkeuze.

UBANG BABBLECHAT

Ubang Babblechat is het gezelligste kinderkleding merk dat we kennen! Natuurlijk weer afkomstig uit Denemarken en het zit vol met speelse elementen. De olifanten-shirts zijn een grote hit, want met een linkermouw die net wat langer is en waarin je je vingers in de omgestikte boord kunt verstoppen ben je in 2 tellen ook zelf een olifant!
LET OP: dit wordt een favoriet en de complimentjes en opmerkingen moet je wel kunnen hebben.

DANEFAE

Danefae is geïnspireerd op de Noorse mythologie en naar eigen zeggen zijn ze geïnspireerd door de voortdurende Scandinavische motregen. Danefae had in 2006 zijn eerste succes met de productie van bedrukte damesregenjassen. Sindsdien groeit hun gamma met elke collectie. Het assortiment van Danefae evolueert elk seizoen, maar de rode draad in hun collecties blijft hetzelfde: de meest legendarische iconen van Denemarken! Vooral de viking Eric vind je heel vaak terug op de kleding.

EBBE

EBBE, Scandinavian simplicity. Dit merkje keert terug naar de essentie van het leven, de eenvoud van het leven. Zij maken kleding met een zomers accent.Dit jonge kinderkledingmerk uit Zweden slaagt er zelfs in om in de winter zomerse en nautieke accenten te leggen in hun kleding.EBBE is stoer, comfortabel en de kwaliteit is hoog. Net zoals we gewend zijn van Zweden.

MÜSLI BY GREEN COTTON

Dit merkje werd gelanceerd in de herfst van 2015. Müsli is ontworpen rond trefwoorden zoals esthetiek, authentieke, rustgevende charme en harmonie. Een serie kwaliteitskleding die zowel kinderen als ouders ten goede komt en, uiteraard, geen afbreuk doet aan de hoge kwaliteit waarmee het merk, zoals door de andere merken van Green Cotton, GOTS-gecertificeerd is.

FRED’S WORLD BY GREEN COTTON

Fred’s World – De groene kikker Fred komt uit Denemarken en staat voor ecologische en duurzame kindermode uit Scandinavië. Kindvriendelijke motieven, een zeer goede pasvorm, moderne kleuren en snitten – dit is Fred’s World Bio babykleding.

AILEFO

Het Deense familiebedrijf Ailefo maakt organische creatieve producten die allergie- en milieuvriendelijk zijn. Samen met haar creatieve dochter ontwikkelde verpleegster Christiane Larsen de eerste en voorlopig enige organische boetseerklei in Europa. Ze kneedden en mixten ingrediënten tot ze, na heel veel pogingen (te plakkerig, te droog, vale kleuren, …) de perfecte boetseerklei op de markt konden brengen.

Ailefo gebruikt geen geurstoffen of parabenen. De boetseerklei bevat alleen milde en voedselveilige bewaarmiddelen. Het is dus perfect veilig om met deze klei te spelen: zacht voor de huid, en als er soms al wat boetseerklei in de mond verdwijnt, kan dat absoluut geen kwaad.

Daarenboven zijn producten op milieuvriendelijke wijze met het oog op hergebruik en recyclage. De plastic potten doen perfect dienst om de boetseerklei in te bewaren. Na gebruik kunnen de potten gerecycleerd worden als plastic, maar je kan ze ook gebruiken voor andere doeleinden in je huishouden.

WALLABIEKE

Wallabieke startte als natuurliefhebber en ondersteunt nog steeds projecten om de bijen te redden. Alle producten zijn echt van de imker, lekker Belgisch.

Ondertussen is er een beperkte kledinglijn op de markt gebracht.

De keuze voor biologische kleding is voor de bijen heel belangrijk. De grondstoffen die gewonnen worden uit planten mogen niet besproeid worden, dat is zeer schadelijk voor de bijen uiteraard. Maar ook in het verder productieproces is bij gebruik van allerlei chemicaliën de bij maar ook wijzelf bedreigd.
De stof waarmee we werken is niet alleen Vegan maar eveneens fair trade. Voor producten en grondstoffen die we niet hier kunnen verkrijgen (zoals katoen) kiezen we graag voor eerlijke handel, net zoals we dat lokaal promoten.
De bedrukking is metaalvrij en gebeurt eveneens lokaal.
Natural Bee’auty gebruiken we eveneens voor onze verzorgingsproducten met bijenwas, propolis en honing. Het staat voor natuurlijk consumeren met natuurlijke grondstoffen en voor een natuurlijke manier van leven. De natuur is immers mooi zoals ze is, net als jij. Met een knipoog naar de bij.
De shirts zijn verkrijgbaar in maten voor kinderen en vrouwen.

NAIF

“Ieder mens wordt van nature naïef geboren: puur, eerlijk en onbevangen. Dat willen we graag zo houden. Schadelijke ingrediënten, moeilijke woorden en misleidende claims horen daar niet bij” – aldus Jochem Hes en Sjoerd Trompetter, founding fathers van Naïf.

Toen Jochem en Sjoerd in 2013 voor het eerst allebei vader werden, kwamen zij erachter dat er zelfs in babyverzorging schadelijke ingrediënten zaten.

Dus werd Naïf geboren: een natuurlijk, betrouwbaar huidverzorgingsmerk zonder onzin voor baby’s en kinderen. Pure kwaliteit, met alleen ingrediënten die een baby echt nodig heeft. Niks meer, niks minder.

LITTLE GREEN RADICALS

Little Green Radicals is in 2005 opgestart door Nick Pecorelli, een ontwerper met een passie voor Fair Trade en humor! Hij begon met t-shirtjes voor kinderen waar slogans opstonden; ‘Stop the wailing’ of ‘Wind farm’.

Little Green Radicals het eerste merk in het United Kingdom dat het Fairtrade certificaat kreeg voor hun organische katoen.

Ondertussen bestaatLittle Green Radicals  uit een heel team, zijn de slogans uitgebreid met collecties vol fantasie en mooie ‘magical’ werelden, maken ze 2 collecties per jaar en verkopen ze ook organische huidproducten.

MAXOMORRA collectie
WILDCHILD LONDON collectie
SMAFOLK collectie
Ubang babblechat collectie
DANEFAE collectie
EBBE collectie
MÜSLI collectie
FRED’S WORLD collectie
AILEFO collectie
WALLABIEKE collectie
NAIF collectie

Onze webshop blijft een mini-conceptstore. Geen 101 merken, slechts enkele merkjes waar wij 100% achter staan. De laatste zomercollectie die nog geleverd zal worden is deze van Smafolk. Een T-shirt met zwanen erop of een T-shirt met aardbeien, een jurk met paardjes. Het komt er aan…

Hou onze Facebookpagina of webshop in de gaten voor de datum van lancering.

t-shirt zwanen