Deze informatie gaat over de samenstelling van de stof, het draagcomfort, zachtheid, merklabels en wasvoorschriften.

Biologisch katoen
Biologisch katoen wordt verbouwd zonder pesticiden. Om ervoor te zorgen dat het gewas niet wordt opgegeten door beestjes worden er andere insecten ingezet om deze schadelijke insectenpopulaties tegen te gaan. Ongedierte wordt ook bestreden door het toepassen van botanische plantenextracten. En er vindt veel wisselteelt plaats om de voedingsstoffen die in de grond zitten te behouden. Biologisch katoen wordt ook weer ouderwets met de hand geplukt. Want om het machinaal te kunnen plukken moet chemisch ontbladeringsmiddel worden gebruikt en dat is natuurlijk niet toegestaan.

GOTS certified
Dit is een internationaal keurmerk die eisen stelt aan de productie van de vezels EN de verwerking ervan tot kledingstukken. De eisen liggen vast in Europese regels. GOTS heeft tevens milieueisen voor de verwerking van de vezel tot kledingstuk alsook eisen voor de arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon in productiefase (dus niet in landbouwfase).Ook zijn er milieueisen voor de verpakking en de fournituren. De controle op het naleven ervan gebeurd door een onafhankelijke geaccrediteerde organisatie.

Enkele van hun eisen:

  • 70% (made with organic) of 95% (Organic) van het kledingstuk bestaat uit biologisch geproduceerde materialen.
  • Geen gebruik van kunstmest.
  • Gebruik maken van een waterbeheerplan.

Oeko-Tex certified
Dit is gedeeltelijk een milieulabel en duidt erop dat het eindproduct geen residuen van pesticiden of zware metalen bevatten. Er zijn eveneens criteria voor de kleurvastheid en wasbestendigheid.

Al onze artikels beantwoorden aan 1 of meerdere hierboven vermelde criteria. Op deze manier wensen wij ons steentje bij te dragen aan het milieu en meer bepaald aan de gezondheid van onze kinderen, alsook wordt er aandacht besteed aan hun tedere kwetsbare huid. Artikels aangeboden in onze webshop verkleinen de kans op allergieën en worden met een uiterste zorg uitgekozen.